Rumah > Berita & pengetahuan > Kandungan

Pengenalan Polyimide

Sep 15, 2014

Polyimide aromatik (Polyimide, dirujuk sebagai PI), adalah salah satu sifat terbaik komprehensif bahan organik polimer, ia mempunyai ciri-ciri rintangan kakisan, rintangan kelesuan, rintangan suhu tinggi, rintangan lelasan, rintangan hentaman, ketumpatan rendah, bunyi rendah, panjang hayat perkhidmatan dan prestasi yang cemerlang pada suhu tinggi dan rendah (-269 ℃ ~ 280 ℃ lama tanpa kecemaran); penguraian haba suhu boleh mencecah 600 ~ C. adalah setakat salah satu daripada kestabilan haba polimer dalam kepelbagaian tinggi, tidak rapuh patah pada-269 ℃ helium cecair. Ia telah digunakan secara meluas di angkasa lepas, penerbangan, angkasa, Automotif, Mikroelektronik, Nanoteknologi, hablur cecair, pemisahan membran, laser, barangan elektrik, peralatan perubatan, pemprosesan makanan dan lain-lain bidang teknologi canggih, dikenali sebagai "penyelesai masalah".

Polyimide polimer heterocyclic aromatik struktur molekul sebatian yang mengandungi Kumpulan imide, nama Bahasa Inggeris Polyimide (PI), boleh dibahagikan kepada PI, PI, benzene poliamida larut imide (PAI) dan polyether imide (PEI) empat. PI merupakan salah satu sifat terbaik komprehensif bagi bahan-bahan organik polimer, suhu yang tinggi sehingga 400 ℃, jangka panjang penggunaan Julat suhu ℃ ℃ ~ 300-200, takat lebur tiada jelas, mempunyai prestasi tinggi penebat. Di samping itu, PI sebagai sejenis bahan Kejuruteraan khas, telah digunakan secara meluas dalam penerbangan, aeroangkasa, Mikroelektronik, Nanoteknologi, hablur cecair, pemisahan membran, bidang laser, semua negara dalam kajian, pembangunan dan penggunaan polyimide dimasukkan dalam abad kedua puluh satu yang paling menjanjikan Kejuruteraan plastik.

Polyimide penyelesai adalah sejenis berprestasi tinggi termoplastik Kejuruteraan plastik, bukan sahaja mempunyai haba yang sangat baik, mekanikal, dielectric, rintangan kakisan dan anti radiasi prestasi, tetapi juga mempamerkan prestasi pemprosesan haba, boleh menggunakan panas mencetak, penyemperitan kaedah membentuk dan suntikan.

Polyimide penyelesai boleh ethylene dengan gentian kaca, gentian karbon, grafit, komposit PTFE (PTFE), meningkatkan sifat-sifat mekanikal bahan polimer dan sifat rintangan pelinciran dan memakai sendiri.

Polyimide penyelesai boleh dijadikan sebuah filem, juga boleh teracu tiub bahagian-bahagian sulit dan rod, dan struktur yang kompleks, seperti gear, galas, cincin pengedap dan penyambung. Yang ideal bahan untuk satu alternatif logam, seramik, thermosetting resin termoplastik suhu rendah dan paling sukar untuk pemprosesan haba polyimides dalam situasi tertentu.

Jiande bandar penyelesai Polyimide co., ltd. pengeluaran, adalah sejenis berprestasi tinggi Kejuruteraan plastik, bukan sahaja mempunyai haba yang sangat baik, mekanikal, dielectric, kestabilan dimensi, prestasi kakisan rintangan dan anti radiasi, tetapi juga mempamerkan prestasi yang cemerlang boleh digunakan dalam machining, membentuk, penyemperitan, membentuk suntikan dan suntikan yang mencetak kaedah pemprosesan. Tetapi juga dengan gentian kaca (GF), karbon fiber (CF), polytetrafluoroethylene (PTFE), grafit, molibdenum yang kaya disulfide Komposit, untuk memperbaiki sifat-sifat mekanik, sifat-sifat mekanikal bahan polimer Komposit dan pelinciran diri, tinggi memakai tahan. Telah meluas digunakan di Angkasa, pembinaan kapal, automobil elektronik, litar elektrik, peralatan kimia, ketepatan jentera dan lain-lain...