Rumah > Berita & pengetahuan > Kandungan

Produk utama Polyimide

Sep 15, 2014

Plastik: Kejuruteraan plastik Kejuruteraan terbahagi resin termoplastik dan thermosetting kedua-dua kategori. Polyimide termoplastik bahan tanpa melebur hartanah yang melibatkan pelbagai penggunaan konsep jenis bahan berprestasi tinggi ini. Tetapi Kejuruteraan thermoset campuran cemerlang pemprosesan prestasi dan pencapaian yang tinggi dalam satu. Antaranya, suhu peralihan kaca polyimide Khas Kejuruteraan plastik dengan tinggi (243 ℃) dan takat lebur (334 ℃), Panaskan suhu kecemaran sehingga 316 ℃, boleh digunakan untuk jangka masa yang panjang pada 250 ℃; PI damar bukan sahaja rintangan haba daripada lain plastik tahan suhu yang tinggi adalah sangat baik, dan mempunyai kelebihan kekuatan tinggi, tinggi patah merupakan, modulus yang tinggi dan kestabilan dimensi yang baik.

Serat serat: Polyimide juga dikenali sebagai gentian imide aromatik, dibahagikan kepada biasa kekuatan yang tahan haba dan tinggi dua. Bekas yang digunakan untuk menapis bahan, keris kabel utama, dalam kebakaran suhu sederhana Perkhidmatan dan lain-lain... Sifat-sifat mekanikal Leong boleh mencapai tahap karbon fiber, adalah peningkatan bahan-bahan komposit yang canggih, boleh juga digunakan dalam jaket jaket kalis peluru dan lain-lain perisai pelindung. Pada masa ini, digunakan dalam pembuatan penapis suhu tinggi bahan adalah meluas gunaan dan segera. Antaranya, beg kekunci jenis habuk mengalih keluar peranti yang digunakan secara meluas dalam pasaran domestik--penapis tahan suhu yang tinggi, biasanya terletak di bahagian bawah serat PPS, polyimide serat mewah yang diimport.

Filem: pada tahun 1961 Syarikat DuPont mula-mula menghasilkan filem PI, teknologi pengeluaran filem PI yang tertumpu kepada tiga pengeluar terbesar: Amerika Syarikat DuPont, industri Ube dan kimia kanegafuchi Jepun.

Bahan-bahan: Polyimide komposit termaju bahan komposit adalah damar paling tahan haba berasaskan bahan Komposit, kebanyakannya digunakan dalam aeroangkasa.

Buih buih plastik: Polyimide merupakan salah satu kestabilan haba buih yang terbaik polimer, ketahanan jangka panjang pada 250 ℃ ~ 300 ℃ suhu, suhu tinggi masa singkat rintangan pada 400 ~ 500 ℃ ℃. Sejak abad ke-20 70 tahun berjaya dibangunkan, mempunyai sejarah perkembangan hampir 40 tahun. Polyimide buih boleh dibahagikan kepada thermosetting polyimide buih, buih polyimide termoplastik dua.

Daripada perspektif global, memahami teknologi teras dan pengindustrian polyimide adalah pengilang hanya Syarikat Austria Evonic, dan Syarikat dengan menggunakan proses sintetik anhydride polyimide dua dan dua amine berbanding Evonic menurunkan kos, teknologi, pasaran adalah tidak sepenuhnya berdaya saing pengecualian, tahap integrasi dicipta kekurangan Syarikat.