Rumah > Berita & pengetahuan > Kandungan

Menonjol prestasi secara menyeluruh Polyimide bahan

Sep 15, 2014

1. polyimide merupakan salah satu spesies tertinggi setakat polimer kestabilan haba, suhu tinggi gred tahan, suhu haba penguraian sedang 500 ℃ di atas. Panas bahan dengan pekali pengembangan adalah kecil, dan logam pada tahap yang sama. Dan tidak boleh menjadi suhu amat rendah, seperti dalam-269 ℃ di embrittlement helium cecair.

2. polyimide mempunyai sifat mekanikal yang baik, sifat-sifat mekanikal yang sangat baik di produk, sejenis bahan membran yang tinggi dan kekuatan tinggi.

3. beberapa jenis polyimide rintangan kimia yang penting adalah lebih baik, lebih stabil asid, hampir tidak larut dalam pelarut organik semua. Herba bukan alkali rintangan kelainan, ini seolah-olah kelemahan prestasi menjadikan polyimide yang mempunyai banyak ciri-ciri yang berbeza daripada polimer berprestasi tinggi lain, kita boleh menggunakan herba beralkali bahan-bahan kitar semula. Selain daripada perubahan struktur bahan polyimide juga boleh agak tahan hydrolisis.

4. polyimide mempunyai rintangan tinggi sinaran, filem itu 5 × 109 rad selepas kadar pengekalan kekuatan sinaran elektron adalah 90%.

5. polyimide tanpa pengisi yang sangat bagus penebat bahan, jumlah rintangan, kekuatan pecahan, dielectric sifat-sifat baik. Sifat ini masih boleh dikekalkan pada tahap yang tinggi dalam pelbagai Julat suhu dan kekerapan.

6. polyimide adalah sejenis bahan kalis api, self-extinguishment polimer, merokok kadar rendah, indeks oksigen ia boleh mencapai lebih 30.

7. tulen polyimide bahan adalah bahan merengsa yang bukan toksik, bebas, dan boleh menahan beribu-ribu masa pensterilan suhu yang tinggi. Sesetengah bahan polyimide mempunyai sifat antibakteria dan antikulat tertentu.

8. sesetengah serat polyimide juga mempunyai fungsi pemeliharaan haba, panas dan ia boleh menjadi setanding dengan Kashmir berkualiti.