Serbuk Polyimide khas bagi mengukuhkan PTFE

S serbuk Polyimide pecial untuk Reinforc ing PTFE seperti kita semua tahu bahawa untuk Polytetrafluoroethylene (PTFE), kerana yang cemerlang diri Pelincir, rintangan kakisan dan suhu yang tinggi pencapaian dalam bidang bahan geseran dan Haus menduduki yang sangat jawatan penting. Tetapi rendah budi...

Maklumat produk

Serbuk Polyimide khas bagi mengukuhkan PTFE

Seperti yang kita semua tahu bahawa untuk Polytetrafluoroethylene (PTFE), kerana yang cemerlang diri Pelincir, rintangan kakisan dan suhu yang tinggi pencapaian dalam bidang geseran dan Haus bahan menduduki kedudukan yang sangat penting. Tetapi kekerasan yang rendah, mudah rayap, miskin rintangan geseran, keperluan untuk menambah pengisi untuk memperbaiki kelemahan tersebut untuk memenuhi meterai mekanikal, geseran dalam bidang keperluan permohonan.

 

Pengisi yang biasa digunakan adalah gentian kaca, gentian karbon, grafit, molibdenum yang kaya disulfide, Gangsa serbuk dan bahan-bahan polimer organik tahan suhu yang tinggi. Walau bagaimanapun, pengisi organik dan PTFE digabungkan dengan miskin geseran dan Haus dengan mudah jatuh, mengakibatkan rintangan Haus miskin, dan mudah untuk kerosakan kebolehmesinan dwi, miskin, menghadkan penggunaan dengan keadaan yang amat teruk. Polimer berisi PTFE perlu menjadi stabil semasa berikut (380° C). Oleh yang demikian, hanya beberapa polimer seperti polyether eter ketone (CURI), polyphenylene sulfida (PPS), aramid (AF), polyphenylene oksida (POB) dan polyimide (PI) boleh menjadi "cekap".


POLYIMIDE PENYELESAI dibangunkan polyimide gred khas untuk meningkatkan polytetrafluoroethylene (PTFE) (SolverPI-serbuk 1800 dan SolverPI-serbuk 1822).  Satu-satunya perbezaan antara 1800 SolverPI-serbuk dan 1822 SolverPI-serbuk adalah rupa warna. Prestasi lain adalah sama.

Item No.

SolverPI-serbuk 1800

Penampilan

Serbuk kuning

Kehalusan

1000 mesh

Ketumpatan

1.40~1.45g/cm3

Suhu peralihan kaca

385° C

Pekali pengembangan terma

20 ~ 25ppm / ° C

Keizinan pada indeks oksigen

37

Kekuatan mampatan

≧160MPa

Kekuatan lenturan

≧180MPa

Kekuatan kesan

≧100KJ/M²

Resistivity permukaan

≧10³Ω

Jilid resistivity

≧10³Ω.cm

Dielectric constant(106Hz)

3.0 ~ 3.5

Dielectric strength(KV/mm)

240

SolverPI-serbuk PTFE 1800 dipenuhi rupa:
1822 SolverPI-serbuk dipenuhi PTFE penampilan adalah lebih seperti diisi oleh P84:

Saiz zarah purata 1800 SolverPI-serbuk dan 1822 SolverPI-serbuk adalah mesh 1000 (13μm). Ia adalah sebuah polyimide thermosetting, akan melebur. Suhu peralihan kaca boleh menjadi 385℃. Perubahan fizikal dan kimia tetapi dengan rintangan Rayapan dan kekerasan yang tinggi apabila berikut pada suhu 360-380℃, jadi ia sangat sesuai untuk meningkatkan produk PTFE. Oleh kerana struktur kimia khas dan mikro belat polyimide (PI), dalam proses geseran dan Haus, geseran terutamanya Kering, boleh berkesan meningkatkan PTFE pemindahan filem dan kekuatan ikatan dwi, dan zarah-zarah yang keras PI sekata berselerak di dalam ini PTFE matriks, memainkan peranan sokongan dalam beban tersebut, sekali gus dapat meningkatkan kekuatan mekanikal bahan, sifat-sifat geseran, rayap rintangan dan VICAT itu suhu yang lembab.

 

Penyelidikan kami menunjukkan bahawa penambahan sebanyak 15% daripada polyimide kami boleh meningkatkan ketahanan Haus PTFE 400 kali, berbanding dengan lain-lain polimer (PEEK, PPS, AF, POB), kesan peningkatan yang terbaik adalah yang terbaik "rakan kongsi" untuk PTFE. Sebagai contoh, dengan penambahan kandungan 15%, tambah produk ini untuk meningkatkan bahan komposit PTFE daripada penambahan polyphenylene (POB) rintangan Haus 7 kali lebih tinggi daripada had nilai PV melebihi 2 kali. Oleh itu, produk tersebut telah telah digunakan secara meluas di meterai pemampat, cawan, bushings, rel, rel fleksibel, lapisan tahan Haus rapier dan lain-lain bahan komposit PTFE.


Prestasi PTFE diisi 1800 SolverPI-serbuk

PI mengisi kadar (%)

15%

Ketumpatan (g/cm3):

1,96

Kekuatan tegangan (MPa):

18.54

Elongation (%):

311

Kekerasan pantai (pantai D):

57

Pengecutan (%):

3.07

VICAT itu kelembapan suhu (℃):

202

Pekali geseran

0.11

Memakai (g)

0.002-0.004
Siasatan